Дълго време Samsung беше обвинявана в копиране на дизайна на Apple смартфоните. Американската корпорация дори изправи корейския си конкурент пред съда с такива обвинения, както и заради друг технологичен патент.

Днес обаче нещата стоят по коренно различен начин. Сега тези, които копират, са Apple и Google. При това те вземат идеите на Samsung, твърдят от Business Insider.

Две години назад корейският производител представи първата си Edge версия на своите флагмани от серията Galaxy. Става въпрос за модела S6 Edge, който се появи с извит екран и наложи нова мода на пазара на мобилни устройства.

Същата версия имаше и следващото поколение S7, появило се през 2016 година. В края на март Samsung показа и последния си флагман - Galaxy S8 и S8 Plus. И двата модела са с извити "безкрайни" OLED екрани.

Samsung представи флагмана Galaxy S8

Samsung представи флагмана Galaxy S8

Ето всички характеристики на смартфона

Въпреки че устройствата все още не са пуснати в продажба, мненията на експерти по техен адрес бяха повече от положителни. Като отличително тяхно предимство е посочван иновативният дизайн.

А според слуховете от Apple и Google ще търсят точно такава визия с излити OLED дисплеи за новите си смартфони, които трябва да излязат по-късно тази година.

Да, наистина това са само слухове, но в индустрията упорито твърдят, че точно с такъв дизайн ще се появят последните модели iPhone и Pixel.

Защо пускането на юбилейния iPhone 8 зависи от Samsung?

Защо пускането на юбилейния iPhone 8 зависи от Samsung?

Отговорът е много прост

А и тази информация изглежда доста по-сигурно, след като през миналата седмица стана ясно, че именно Samsung Electronics ще произведе екраните за смартфоните на Apple.

Вчера пък беше съобщено, че от Google ще инвестират 800 милиона долара, за да подсигурят доставките си на дисплеи от LG, която е другият голям производител при OLED технологията.

Google инвестира 880 милиона долара в произвежданите от LG OLED екрани

Google инвестира $880 милиона в LG, за да подсигури доставките на ключов продукт

Пазарът на смартфони влиза в нова конкурентна битка