Изглежда седем е щастливото число на южнокорейския производител Samsung. Американското списание за отзиви и сравнения на потребителски продукти и услуги Consumer Reports определи Samsung Galaxy S7 за най-добрия смартфон, на който някога е правило преглед.

Втори е сходният му Samsung Galaxy S7 Edge.

Изданието е установило, че и двете мобилни устройства разполагат с чудесна камера, отлична издръжливост на батерията, супербърз процесор и екран с много висока резолюция.

Функцията за добавяне на памет и водоустойчивостта също са подпомогнали на смартфоните да получат най-висока оценка, отчасти защото карат останалите части от джаджите да се открояват още повече.

Например Galaxy S7 може да записва видео в 4K или Ultra-HD резолюция. Тези файлове обаче са с голям размер, което прави необходимо наличието на слот за microSD карта памет, пише CNNMonеy.

Батерията на флагман устройството на Samsung пък е издържала повече от 24 часа време за разговори – повече от двойно по-дълго от iPhone 6S. Високоговорителите на S7 и S7 Edge произвеждат силен и чист звук. А заради дисплеите с висока резолюция екраните се четат по-лесно при ярка светлина.

„Тези нови модели не са само най-добрите смартфони на Samsung, вероятно са и най-добрите изобщо”, написа във вторник главният редактор на списанието Майк Гикас.

Всичко това показва, че макар и производителите на смартфони да продължават да добавят разнообразни функции, да изградиш основите правилно – издръжливост на батерията, камера – е в действителност най-важното нещо, което вълнува потребителите.