Лидерът на пазара за мобилни устройства Samsung патентова технология за сглобяването на сгъваем смартфон. Със заявката към съответното ведомство южнокорейският производител показва ясната амбиция да експериментира с дизайна на бъдещите си продукти.

През април компанията е подала искане за одобрение на патента към южнокорейската информационна служба за права върху интелектуалната собственост, пише изданието The Verge.

Документът показва устройство на Samsung с екран, който се огъва и може да се сгъне подобно на телефоните от старата школа с капаче.

Апаратът е описан като смартфон, който може да се сгъва и разгъва полуавтоматично. Патентът също така позволява появата на "втори" дисплей. А компонентът трябва да се активира, когато устройството е "затворено".

Патентът определено се отнася и към слуха, че компанията планира да пусне на пазара талбети и мобилни устройства с огъващи се OLED екрани.

Идеята за разработване на сгъваеми телефони се наложи в съответствие с тенденцията за сглобяване на огъващи се смартфони, подходящи за поставяне на китката. През юни Lenovo показа прототип на своя подобна разработка за смартфони и талбети по време на събитието Texh World.