Южнокорейският производител Samsung обяви, че експертите му са разработили огъваем дисплей, който не може да бъде счупен. От ръководството на фирмата потвърждават, че този вид екрани ще бъдат пуснати скоро на запара, съобщава CNBC.

За разлика от традиционните дисплеи, които обикновено са изработени от стъкло, новата разработка на Samsung е покрита с "пластмасов" филм. От компанията твърдят, че екранът не може да се счупи и след падане от 1,20 метра височина.

Иновацията на южнокорейската компания е тествана от организацията Underwriters Labotatories, която прави тестове и за американската Администрация по безопасност на труда към щатското Министерство на труда.

Пластмасата е използвана и преди за направата на дисплеи. С такъв беше моделът на Motorola - ShatterShield, например. Той обаче имаше някои недостатъци. Един от тях беше този, че по него оставаха драскотини много по-лесно, отколкото върху стъклените дисплеи.

Samsung вероятно ще пусне първите такива екрани със своя огъваем смартфон. Преди време от компанията обявиха, че той трябва да бъде представен до края на 2018 година.