Сгъваемият смартфон на Samsung - Galaxy Fold се счупи едва след 2 дни използване от някои потребители.

Още преди да е излязъл на пазара, което бе предвидено за 26 април, телефонът, наричан "бъдещето на технологиите" даде сериозни дефекти.

Много потребители, които са се сдобили с него са се оплакали от проблеми с екрана още на втория ден, пише CNBC. Дисплеят на Galaxy Fold е започнал да премигва, като не е имал връзка с устройството.

По време на представянето на иновативния телефон по-рано тази година южнокорейският производител заяви, че телефонът може да се сгъне около 200 000 пъти. Това се равнява средно на 300 сгъвания на ден за период от две години. А хората проверяват телефона си от 80 до 300 пъти дневно.

Голяма част от проблемите със смартфона идват, след като някои потребители са махнали защитния филм от екрана, въпреки предупрежденията, че това не бива да се прави.

Изглежда дефектът не идва от премахнатия защитен филм, тъй като дори при наличието му телефонът отново е имал същите неизправности с екрана.

Samsung e започнал да приема предварителни поръчки за Galaxy Fold предишния уикенд, но наличните бройки се изчерпани бързо, което предполага, че предлагането е ограничено поне до официалното стартиране на 26 април.

Samsung показа бъдещето: сгъваем телефон на цена $1 980 (видео)

Samsung показа бъдещето: сгъваем телефон на цена $1 980 (видео)

Какво предлагат петте модела, които компанията пуска на пазара?

В изявлението на компанията относно проблема се казва, че Samsung e предоставил предварителни бройки от модела на медиите за тестване и е получил обратна връзка за дефекта. От технологичния гигант са казали, че внимателно ще прегледат проблемните устройства.

От съобщението става ясно, че премахването на филма от дисплея причинява щети на екрана и това може да доведе до сериозна повреда.