Готвейки се за дългоочакваното първоначално публично предлагане, Xiaomi влезе с гръм и трясък в елитната дивизия и отправи предизвикателство към най-големите.

Китайската компания обяви новия си флагман Mi Mix 2S, който е с подобни възможности на топ устройствата на Apple и Samsung, но е значително по-евтин.

Снимка 348354

Източник: Xiaomi

Срещу 527 долара потребителите получават смартфон от най-висок клас, с красив дизайн, голям екран, мощен процесор, страхотни камери и доста издръжлива батерия.

Флагманът на Xiaomi е създаден с амбициозната идея не просто да бъде пряк конкурент на iPhone X и Samsung Galaxy S9, а да доминира над тях. Той е 2 пъти по-евтин от гордостта на Apple, а технологичните му предимства бяха изтъкнати многократно по време на официалното му представяне в Шанхай.

Снимка 348345

Източник: Xiaomi

MIX 2S загрява по-малко от iPhone X, когато играете игри, а камерите му правят по-добри моментни снимки. Някои твърдят, че дори асистентът на смартфона с изкуствен интелект е по-добър от Siri на Apple.

"Сравняваме се с iPhone X, защото хората казват, че това е най-добрият телефон. Просто искаме да покажем, че надминахме най-доброто в много от функциите му", заяви съоснователят на китайската компания Лей Джун.

Huawei представи нов смартфон, който е "много по-добър" от iPhone X (СНИМКИ и ВИДЕО)

Huawei представи нов смартфон, който е "много по-добър" от iPhone X (СНИМКИ и ВИДЕО)

С какви характеристики идва той?

Устройството е разполага с двойни камери с ниска осветеност, които съответстват на тези на Samsung S9 Plus и iPhone X, като и двeте са снабдени с широкоъгълни телеобективи, снимащи с резолюция от 12 мегапиксела.

6-инчовият екран на Xiaomi Mi Mix 2S е по-голям от 5.8-инчовите на iPhone X и Samsung S9. Батерията му се зарежда безжично също като техните, но със своите 3400 милиамперчаса сериозно превъзхожда тези на Samsung (3000 mAh) и Apple (2716 mAh).

Снимка 348359

Източник: Xiaomi

Новият флагман на Xiaomi е оборудван с най-бързия процесор на Qualcomm - 8-ядреният Snapdragon 845, същият като на Samsung S9. Apple използва своя чип A11 Bionic.

Базовият модел идва с 64 GB вътрешна памет и 6 GB оперативна памет, но останалите версии разполагат със 128 GB и 256 GB вътрешна и 8 GB оперативна памет, подобно на това, което Apple предлага в iPhone X.

Mi Mix 2S е "билетът за чужбина" на Xiaomi, чиято цел е успешен пробив на развитите пазари, където китайската компания все още не присъства и тепърва трябва да се доказва.