Китайският производител Huawei представи последния си модел, с който заяви амбиция да "победи" iPhone X и Galaxy S9 на пазара на смартфони.

Новият P20 идва с 5,8-инчов извит дисплей, както и с неговата 6,1-инчова Pro версия с три камери, и с дизайн, доближаващ се до най-новите модели на Apple и Samsung.

Снимка 347672

Източник: Huawei

Телефоните работят с чипове Kirin 970, разработени също от китайската компания, като и двете версии са без Home бутон и се "въоръжени" със сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци. Устройствата са без жак за слушалки.

Може би най-голямо впечатление прави тройната 68-мегапикселова камера Leica на P20 Pro. Първите две от тях са за цветни и черно-бели снимки. Третата е специално за селфита и е с 20 мегапиксела от всичките 68 мегапиксела.

Снимка 347673

Източник: Huawei

Подобно на последните версии на iPhone смартфоните на Huawei имат функция за slow motion заснемане, както и режим за правене на портрети.

Pro версията разполага с 6GB RAM памет и батерия с капацитет от 4000 mAh. P20 от своя страна има 4GB памет и батерия с капацитет 3400 mAh. И двата телефона имат и място за допълнително 128GB памет. Също така имат варианти за две SIM карти.

Те работят с най-новата версия на EMUI на Huawei, която е изградена на основата на операционната система Android 8.1 Oreo.

По време на представянето им ръководителят на потребителското подразделение на компанията Ричард Ю заяви, че Huawei не се притеснява да заяви себе си в света на смартфоните. "Новият P20 ще бъде много по-добър от iPhone X", коментира той преди време.

В момента китайската компания е третата по продажби в света след Apple и Samsung, а амбициите на ръководството й са в следващите няколко години да застане на втората позиция.