Apple стартира услугата си за мобилни разплащания в Германия, четири години след старта си в Съединените щати, следвайки Google, която въведе своята апликация за плащания в страната през юни, съобщава Reuters.

Apple Pay променя сигурността на плащанията

Apple Pay променя сигурността на плащанията

Номера на банкови карти не се използват за транзакции, вместо това, уникален номер на сметката на устройството се добавя на телефона

Клиентите в банки като Deutsche Bank, Commerzbank, Comdirect, Hypovereinsbank, Wirecard, Hanseatic Bank и доставчиците на кредитни карти Mastercard, Visa и American Express ще могат от вторник да използват приложението Apple Boon, посочват компаниите в отделни изявления.

Търговците на дребно, като например Aldi и Lidl, веригата супермаркети Kaufland, аптеките Rossmann и DM, веригата магазини Kaufhof, търговците на дребно H & M, Esprit, C & A и Zara, както и веригата за потребителска електроника MediaMarkt ще приемат плащане с приложението.

Клиентите ще могат да извършват плащанията безконтактно, като държат смартфона си пред платежен терминал.

Докато Apple вече стартира своите платежни услуги в 20 други държави, включително Франция, Полша и Швейцария, затруднения с таксите забавиха старта в Германия