TSMC, доставчик на Apple, е започнала масовото производство на процесори за тазгодишните iPhone, пише Bloomberg. Чипът, който се очаква да получи името А12, може да е първият със 7-нанометрова технология в устройство, предназначено за масовия пазар. Това е технология, над която индустрията работи от няколко години.

7 нанометра се отнася до гъстотата, на която са поставени транзисторите върху един чип. Колкото по-малка е цифрата, толкова по-малки, бързи и ефективни са чиповете. Сегашните лидери на пазара - като A11 Bionic на Apple и Snapdragon 845 на Qualcomm са с 10-нанометрова технология.

Днес Samsung обяви, че ще е готова също да произвежда чипове със 7-нанометрова технология през следващата година. Компанията е произвеждала чипове за iPhone преди.

Очаква се тази есен Apple да пусне три нови iPhone. Новата версия на операционната система iOS пък ще бъде представена на 4 юни.

Междувременно от компанията обявиха, че европейските потребителите могат да свалят цялата информация, която Apple притежава за тях, от този линк. Подобна възможност вече предлагат и Facebook, и Google.