Да, надали има съвременен човек, който да не е чувал за Google. Това важи и за едни от най-популярните продукти на интернет компанията, като Gmail и Google Maps, които се използват навсякъде по света всеки ден.

Google обаче има много по-голям набор от услуги и функции, за които много хора не са чували. В същото време те могат да бъдат много полезни. Ето и няколко примери за такива:

Google Keep - това е приложение за напомняния и бележки, което работи както на десктоп устройства, така и на мобилни такива.

Аларми - всеки може да настрои таймер чрез Google, като напише конкретен час в браузъра и след това изпише "timer".

Google Sky - тази функция позволява да изследвате далечните части на Вселената като използва снимки от сателити на НАСА.

Google Books nGram Viewer - опцията позволява конкретни думи да бъдат търсени в 5,2 милиона публикувани между 1500 и 2008 година книги.

Google Translate - преводачът има функция за изписване на думи, букви и символи на ръка.

Google Input Tools - функцията дава възможност да пишете на над 80 различни езика, без да е необходимо да бъде инсталирана специална клавиатура за целта.

Google Scholar - този продукт помага за по-лесното търсене на информация в професионални журнали и документи.

Google Arts&Culture - тук могат да се разглеждат произведения на изкуството, изложени в най-големите музеи по света.

Google Trends - функцията помага да се види какво потребителите на Google търсят чрез браузъра всеки ден.

Google Express - чрез него могат да се правят поръчки на храна, електроника, книги и други стоки в рамките на един ден. Опцията обаче е достъпна само в Щатите.

Sound Search - тази опция работи като по-познатия Shazam, като ви помага да откриете името на песента, която слушате.

Още звуци - Google има каталог със звуци на животни. За да ги чуете, трябва само да напишете "animal sounds" и след това да добавите наименованието на животното.