Google Chrome е на крачка от това да се превърне в най-използваният интернет браузър в света. Все още обаче един ветеран продължава да държи първенството – Internet Explorer.

Експерти обаче очакват, че това може да се промени скоро, ако интересът към софтуера на Microsoft продължи да спада така рязко, както до сега.

Данните на NetMarketShares за март 2016 г. показват, че в Google Chrome вече притежава 39,09% от пазарния дял при уеб браузърите и е само на 3,5 процентни пункта под Internet Explorer, който държи 43,40 на сто, пише Business Insider.

Само през последния месец делът на продукта на Microsoft се е свил с 1,39 процентни пункта, докато неговият най-сериозен конкурент е записал ръст от 2,53 процентни пункта.

Вероятно тази тенденция ще се запази, тъй като в последно време Internet Explorer остава на заден план заради пускането на пазара на новия софтуер Edge. Засега обаче той държи едва 3,55 на сто от пазара.

Анализатори очакват, че ако Google Chrome запази този темп на растеж, още през май ще „детронира” Explorer и ще се превърне в най-ползваният браузър.

Снимка 226576

Източник: netmarketshare.com