Най-голямата социална мрежа Facebook тества т.нар. "дислайк" бутон за пръв път като отговор на голямото търсене от страна на потребителите за подобна опция, пише изданието Independent.

За момента функцията е достъпна за малък брой потребители в мобилното приложение на Facebook и е въведена тестово при личните съобщения, които любителите на социалната мрежа си пращат помежду си чрез смартфони.

По-рано компанията пренебрегваше желанието на потребителите за подобно нововъведение заради опасения, че функцията може да започне да се ползва като форма на тормоз или друг вид омраза в рамките на мрежата.

От Facebook са категорични, че това е по-скоро бутон, който за изразява неодобрение, като опцията се тества, за да се види дали реакцията ще е полезна.

"Постоянно изпробваме начини, чрез които да направим Messenger по-забавно и привлекателно място. Това е един малък тест, при който даваме възможност на хората да споделят и изразят това, което най-ясно представя чувствата им, чрез съобщение", коментира представител на Facebook пред изданието TechCrunch.