В интернет ерата едно от най-важните неща е сигурността на информацията. И докато специалистите в тази област знаят точно как могат да се предпазят от хакерски атаки, останалите хора често не знаят дори основните мерки, които трябва да предприемат.

Според специалистите едно от най-важните неща е да се внимава, когато се ползват различни Wi-Fi мрежи.

"В днешно време не е нещо необикновено хората да ползват безплатно публични Wi-Fi мрежи, но това, което не разбират, е че така могат да изложат мобилното си устройство на риск от хакерски атаки", казва Емануел Шалит, който е шеф на компанията за онлайн сигурност Dashlane.

"Понякога те могат да бъдат "нападнати" от "човек по средата" на веригата. Той може да прочете и използва данни, които преминават между потребителя и уейбсайта, който той отваря", обяснява експертът, цитиран от International Business Insider.

За избягването на такава атака Шалит съветва хората да избягват използването на отворени мрежи в кафенета, ресторанти, летища и т.н. Ако все пак се налага те да бъдат използвани, след това трябва незабавно да бъдат изтрити от запазените налични мрежи в менюто на устройството.

Това ще ви помогне да избегнете хакерска атака

Това ще ви помогне да избегнете хакерска атака

Съветите на експертите