Южнокорейска борса за обмяна на криптовалута съобщи във вторник, че затваря врати и ще подаде документи за банкрут, след като бе нападната от хакери за втори път тази година. Случаят подчертава още веднъж притесненията относно сигурността на криптовалутите, пише Reuters.

Борсата, наречена Youbit, бе нападната от хакери през април т.г. Тогава те откраднаха близо 4 000 bitcoin-а, чиято цена по сегашният курс е над 75 милиона долара. Според местната разузнавателна агенция атаката е била свързана със Северна Корея.

Ким Чен-ун иска да ви открадне биткойните

Ким Чен-ун иска да ви открадне биткойните

Колко лесно можете да бъдете заблудени и сами да инсталирате вирус на компютъра си?

Днес Youbit съобщи на своята страница, че е била нападната отново в 4:35 местно време, а хакерите са откраднали 17 процента от общите ѝ активи. Точното количество остава неясно.

От борсата съобщиха още, че всички активи на потребителите в криптовалута ще бъдат преоценени на 75 процента от стойността им.

Youbit е малък играч на южнокорейския пазар. Лидер там е Bithumb, която отговаря за около 70 процента от пазарния дял. Това далеч не е първият път, в който хакери успяват да пробият компютърните системи на онлайн борсите и да откраднат криптовалути. В последния такъв случай сумата бе около 70 милиона долара.

Какво е биткойн: Кратък наръчник за криптовалутата

Какво е биткойн: Кратък наръчник за криптовалутата

Как бе създадена тя и защо е толкова популярна?