Илон Мъск обяви, че ако неговата придобивка на Twitter в крайна сметка бъде успешна, той ще отмени наложената постоянна забрана на платформата за социални медии, отнасяща се до бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

"Мисля, че не беше правилно да се цензурира Доналд Тръмп. Мисля, че това беше грешка, защото раздели голяма част от населението на страната и в крайна сметка не доведе до това  Доналд Тръмп да мълчи", обяви Мъск по време на бизнес конференция.

"Бих отменил постоянната забрана", подчерта милиардерът. 

Тръмп набра $1 милиард за новата си социална мрежа

Тръмп набра $1 милиард за новата си социална мрежа

Преди излизането ѝ на пазарите

Припомняме, че Доналд Тръмп беше изключен за постоянно от социалната мрежа след своите туитове, свързани с бунтовете във Вашингтон. Миналата седмица федерален съдия се произнесе срещу оспорването на забраната от Тръмп, което твърди, че компанията е действала под натиска на Демократическата партия.

"След като наблюдавахме езика в тези туитове спрямо нашата политика за прославяне на насилието, ние установихме, че тези туитове са в нарушение на политиката ни срещу насилието и потребителят @realDonaldTrump трябва незабавно да бъде спрян за постоянно от услугата", е официалната позиция на Twitter до момента.

Ако профилът му наистина бъде възстановен, Доналд Тръмп най-вероятно отново ще стане много активен, заради милионите си поддръжници преди потенциалната му кандидатура за президент през 2024 година, коментират политически анализатори отвъд океана.

Целите на Мъск в Twitter: съкращаване на работни места и печалба от туитове

Целите на Мъск в Twitter: съкращаване на работни места и печалба от туитове

Милиардерът обмисля да намали заплащането на Борда на компанията