Социалната мрежа на Доналд Тръмп е успяла да привлече $1 млрд. от инвеститори преди планираното ѝ излизане на пазарите, предава BBC. Вложението е направено от "разнообразна група инвеститори", заяви самият той, без да посочи кои са те. Според медийни публикации компанията вече се оценява на почти $4 млрд.

Trump Media & Technology Group работи по пускането на нова социална мрежа, която ще носи името Truth Social. Очаква се тя да бъде пусната в началото на следващата година.

Този "$1 млрд. праща важно съобщение към Big Tech, че цензурата и политическата дискриминация трябва да спрат", смята още Тръмп.

На Тръмп бе забранено да използва Twitter и Facebook след атаката срещу Капитолия през януари, извършена от негови поддръжници. Преди това той направи и редица безпочвени твърдения за нарушения на изборите, които Тръмп загуби.

Предстои Trump Media & Technology Group да излезе на пазарите. Компанията подписа сделка с Digital World Acquisition — т. нар. Spac компания. Този тип дружества, които набраха популярност през последната година, се създават с единствената цел да придобият друго дружество и да го направят публично.

Освен социална мрежа, новата компания ще предоставя и платено видео съдържание, включително новини.