Системите и решенията за Интернет на нещата (Internet of Things - IoT) се развиват изключително бързо и доставчиците сега са изправени пред предизвикателството да отговорят на все по-големите нужди на компаниите и потребителите.

Нововъзникващите инструменти и технологии като смарт устройствата, машинното самообучение и 5G отварят врати към огромни печалби и много по-голям потребителски контрол в дома и на работното място. А това ще бъде ключово за развитието на сферата, която скоро ще се оценява за трилиони долари.

Продължаващият растеж на индустрията на IoT ще бъде преобразуваща сила във всички сфери на организация, прогнозира Business Insider в своя четвърти годишен Global IoT Executive Survey. Интегрирайки всички потребителски съвременни устройства с интернет свързаност, пазарът може потенциално да нарасне до над 2,4 трилиона долара годишно до 2027 година.

8 начина, по които Интернет на нещата ще направи офиса ви по-продуктивен

8 начина, по които Интернет на нещата ще направи офиса ви по-продуктивен

Мастилото в принтера или кафето в машината вече могат да не са ваша грижа

Докладът има за цел да представи на компаниите доколко потребителите използват решенията на IoT. В изследването се очертават ключовите тенденции в развитието и внедряването на проектите за Интернет на нещата.

Анализът на Business Insider прогнозира, че до 2027 година ще има повече от 41 милиарда IoT устройства, спрямо 8 милиарда през 2019 година.

Според авторите 5G мрежите ще участват в IoT проектите на много компании преди изтичането на сегашната година, като 39% от анкетираните в проучването заявяват, че планират да подкрепят 5G в IoT продуктите и услугите преди 2021 година.

Изкуственият интелект и машинното самообучение също са критични системи за сферата, които непрекъснато се развиват, за да предоставят на компаниите и потребителите инструментите и решенията, от които се нуждаят.

Как „Интернет на нещата” ще промени света

Как „Интернет на нещата” ще промени света

Концепцията ще повлияе на компаниите, правителствата и потребителите

Проучване дава обширен поглед върху приемането на IoT, включително очакваните тенденции и тяхното реализиране, развитието на процесите на вземане на решения, както и други интересни точки в по-широкото пространство. В доклада са взели участие над 400 респонденти като ключови ръководители на фирми в сферата по целия свят.