Технологичният гигант Amazon се е спрял на нова сграда за своята централа, предаде New York Post. Според изданието компанията ще настани 4-те хил. най-висши ръководни кадри в бившата сграда на Lord & Taylor, намираща се в Манхатън.

Цената на сделката по придобиване ще е 1,15 млрд. долара, посочват хора, запознати с плановете на Amazon. Очаква се сградата да бъде напълно завършена за новата си роля и да заработи след година и половина.

Като част от договора за придобиване, Amazon ще плати 750 млн. долара, колкото е била стойността на строителния заем на WeWork, които стартъпът беше изтеглил, за да реновира пространството, а 350 млн. долара в акции ще бъдат предоставени на настоящите собственици на зданието.

Освен изплащането на заема им, WeWork няма да получат никаква печалба от контракта, посочва New York Post. Същото важи и за бившия главен изпълнителен директор на компанията Адам Нюман.

Същевременно служителите на компанията ще работят от вкъщи до края на март, ако длъжността им го позволява, посочи гигантът в изявление съвсем скоро.