Американският инвестиционен фонд Blackstone ще закупи дейта центъра QTS за сумата от 10 милиарда долара, съобщи Wall Street Journal. Акциите на QTS се повишиха с около 21%, за да достигнат рекордното ниво от $78,24. Това е повишение с 21%. Сделката ще се извърши със собствен капитал в размер на 5,37 млрд. долара, изчислява Reuters. Сумата е базирана на 68,9 милиона акции в обращение към 29 април.

Blackstone купи японска фармацевтична компания за $2,3 милиарда

Най-големият частен инвестиционен фонд купи японска фармацевтична компания за $2,3 милиарда

Takeda продаде TCHC като част от програма за оптимизиране на портфейла

Масовата дистанционна работна до която доведе пандемията увеличи търсенето на облачни услуги, които зависят от центрове за данни. А QTS разполага с повече от 7 милиона квадратни метра пространство за дейта центрове в Северна Америка и Европа.

Сделката на стойност 10 милиарда долара се очаква да приключи през втората половина на тази година. Тя ще включва и 40-дневен период, който ще позволи на QTS да разгледа други предложения.

Blackstone Group е базирана в Ню Йорк американска мултинационална корпорация, занимаваща се с дялов капитал, инвестиционно банкиране, алтернативно управление на активи и финансови услуги. Тя е специализирана в дялов капитал, кредити и хедж фонд инвестиционни стратегии, както и финансово консултиране като сливания и придобивания. През последните години бизнесът на Blackstone с дялов капитал е един от най-големите инвеститори в транзакции със закупуване със заети средства. Бизнесът на фирмата с недвижимо имущество също не спира да расте. 

Blackstone Group: Задава се "майката на всички балони"

Blackstone Group: Задава се "майката на всички балони"

На подобно мнение са и представителите на други фондове