Румънското подразделение на германския доставчик на автомобилни части Continental съобщи, че е завършило инвестицията от €40 ммилиона в разширяването на завода си за електронни компоненти в Тимишоара, пише Romania Insider, цитирайки прессъобщение на компанията.

След инвестицията производствената площ се е увеличила със 7 хил. кв. м, достигайки общо 18 хил. кв. м. Към съоръжението са добавени и места за паркиране, техническа зона, офиси и зелена площ.

Това е третото разширяване на завода в Тимишоара, който произвежда над 17 хил. продукта годишно.

Тук се произвеждат въздушни възглавници, окачване, сервоусилватели за волана, контролни блокове за регулиране на окачването и динамична стабилизация на натоварването, електронни системи за паркиране, Head-Up и Combiner Head-Up дисплеи и бордови уреди.

Continental разработва нови технологии в Нови Сад и открива втора фабрика в инвестиция от €140 милиона

Германски гигант за авточасти разработва нови технологии в Нови Сад и открива фабрика в инвестиция от €140 милиона

Сърбия очаква от това производство да се диктуват световните тенденции в автомобилната индустрия

През август Continental Romania заяви, че разширява завода си в централния град Сибиу. Новата производствена площадка, която в момента е във фаза на проектиране, ще има площ от над 15 хил. кв. м, където ще работят над 700 души.

През лятото от компанията обявиха, че са приключили инвестицията от €33милиона в разширяването на своя център за научноизследователска и развойна дейност (НИРД) в Тимишоара и смятат да наемат над 1000 нови специалисти и работници.

Continental ще инвестира €150 милиона в Румъния

Германска компания за автомобилни части ще инвестира €150 милиона в Румъния

До края на годината