Финландският производител на товарна техника и световен лидер в индустрията Cargotec обяви своите планове за отваряне на обслужващ център в София. Тази стъпка на компанията е част от стратегия за осигуряването на по-рентабилно и мащабно обслужване на клиентите й.

"Главният обслужващ център на Cargotec Business Service е планиран в София, България, но също очакваме да има още регионални хъбове, които да работят с държавите от различните часови зони", посочват от корпорацията, цитирани от сайта SeeNews.

От производителя допълват, че по-детайлна информация за операциите на дъщерната Cargotec Business Service ще бъде представена скоро.

По-рано през тази пролет компанията започнала проучване на няколко възможни локации за основния си център. То показало, че България предлага на чуждестранните инвеститори едни от най-конкурентните цени в Европа, както и че в столицата вече работят някои от най-успешните центрове в индустрията.

"Това предлага страхотни възможности за привличането на правилните кандидати, когато става въпрос за компетенции и владеене на чужди езици", обясняват от Cargotec.

Финландската корпорация е създадена през 1977 година, като днес е един от водещите производители на товарна техника. Тя оперира на над 100 пазара, като служителите й са над 11 хиляди души.

Основни нейни клиенти са големите контейнерни превозвачи, като компанията е водеща в световен мащаб в доставките на кранове.