ГудМилс България, производител на брашното "София Мел", реализира инвестиция от близо 400 хил. лв. в модернизация на млевните линии в мелницата си в София. Средствата са вложени в нови технологични решения, които позволяват старта на производство на високопротеиново пшенично брашно тип 400 - продукт с висока добавена стойност, използван при направата на луксозни и качествени печива.
"Мелничарската индустрия е изключително динамична и изисква постоянни иновации. С модернизацията не само повишаваме производствените си стандарти, но и отговаряме адекватно на изискванията на пазара", коментира Илия Великов, управляващ директор на компанията. По думите му, обновените линии ще дадат възможност за разширяване на продуктовото портфолио и навлизане на нови пазари.
Проектът е реализиран за три месеца, като оборудването е доставено от швейцарската компания Buhler, водещ световен производител на машини за мелничната индустрия.
Високопротеиновото брашно тип 400 е предназначено за производството на изделия с високи изисквания към състава - от козунаци и сладкиши до фини кори, торти и пици. Компанията очаква продуктът да се превърне в предпочитан избор както за хлебопроизводители, така и за сладкарската индустрия.

Източник: ГудМилс България
С новата инвестиция ГудМилс България цели да укрепи позициите си на българския пазар и да разшири партньорската си мрежа сред професионалните производители, търсещи сертифицирани и висококачествени суровини.