Международната логистична компания cargo partner ("Карго-партнер") ще изгради нов логистичен център у нас. Това става ясно от съобщение на компанията, в което тя обяснява, че инвестицията е част от плановете й за разрастване на европейско ниво.

Дружеството, чийто основен офис е във Виена, планира да построи нова логистична база в София с капацитет 22 000 палетоместа, разположени на повече от 16 500 кв.м. складово пространство. Отделно от тях ще има 2000 кв.м. офиси.

Новият логистичен център ще функционира заедно с досегашната 10 000 кв.м. складова база, която компанията използва от 2015г. Локацията е избрана поради близостта до летище София и метростанция Софийска света гора, осигурената директна жп линия и лесния достъп до магистралите - Тракия, Хемус и Струма.

Инвестицията е за 13 милиона лева, като ще създаде повече от 30 нови работни места до 2020 г.

В момента компанията инвестира в разширяването на складовите си бази в Дунайска Стреда, Словакия, с близо 20 хил. палетoместа. Планувано е откриването на логистичен център с над 6 хил. палетоместа в Хамбург, Германия, през октомври 2017 г. Предстои изграждането и на логистична база с капацитет от 20 хил. палетоместа в Любляна, Словения, догодина.

Cargo-Partner Group Holding AG е австрийска компания с годишен оборот от над 650 милиона евро. В нея работят към момента над 2600 души в Европа.