Производствената база на най-големият инвеститор в община Симитли "Марели Системс" се разширява с още един завод, съобщи "Струма".

Разширяването на производствената база ще бъде на стойност 5 млн. лева. Новият завод ще бъде изграден върху площ от 3 500 кв. метра, като около 700 кв.м. ще бъдат офис зали, а останала част производствена площ. 

"До момента сме инвестирали над 40 млн. лв. в производството на щадящи атмосферата уреди за отопление, благодарение на които пазим околната среда, като са сведени почти до нула вредните въглеводордни емисии и емисиите на фини прахови частици. Ще работим и занапред така, затова разширяваме базата за да усъвършенстваме нашето производство", сподели управителят на фирмата  Георги Чимев, цитиран от регионалната медия Pirinsko.

Avesta Engineering инвестира над €1 милиард в производство на литиево-йонни батерии у нас

Белгийска компания инвестира над €1 милиард в производство на литиево-йонни батерии у нас

Проектът ще се осъществи в три български града

Предвижда се през месец юни 2024 година да бъде пусната в експлоатация новата производствена база. Фабриката "Марели Системс" произвежда основно камини и котли на пелети и е предимно експортно ориентирана, изнася за повече от 18 държави в Европа и света.

Припомняме, че през 2022 г. "Марели Системс" ЕООД получи сертификат за инвестиция клас А от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции. Сертификатът бе издаден за увеличаване на обема на производството на камини, разширяване на производствената гама чрез стартиране на производство на Термопомпи въздух - вода за отопление и охлаждане и Конвектори за отопление и охлаждане.

Кой вариант на АМ "Струма" през Кресненското дефиле подкрепят жителите на Симитли?

Кой вариант на АМ "Струма" през Кресненското дефиле подкрепят жителите на Симитли?

Днес бе проведеното обществено обсъждане в града