Microsoft обяви планове за създаване на център за данни в Белгия. Това е част от многогодишен инвестиционен план с белгийското правителство, обявен от гиганта.

Според компанията инвестицията ще "генерира до 31,5 милиарда евро нови приходи и ще добави повече от 60 000 работни места" в Белгия в рамките на следващите четири години.

Според съобщение на компанията, цитирано от медиите, Microsoft и Белгия са се обединили в изпълнение на план, наречен "Digital AmBEtion". Той е предназначен да накара публичния и частния сектор на страната да се справят с дигиталната ера.

"Microsoft направи решителен избор, като избра Белгия за район за следващия си център за данни", каза белгийският премиер Александър Де Кру. "Планът се ангажира с големи инвестиции, които ще укрепят още цифровата ни конкурентоспособност и ще помогнат за създаването на нови възможности в цялата страна".

"Инвестирайки в центрове за данни в Белгия, Microsoft създава най-добрите условия за дигитализация на белгийската икономика", посочи Дидие Онгена, генерален мениджър на Microsoft BeLux.