Южноафриканският фонд NEPI, който през миналата година купи софийските молове "Парадайз" и "Сердика център", продължава експанзията си в Източна Европа, като този път инвестира в Румъния.

Компанията планира да отвори нов търговски център в северната ни съседка до края на годината. Той ще се намира в град Сибиу, като инвестицията възлиза на 100 милиона евро, съобщава местното издание Romania Insider. До декември месец ще заработи и такъв на дружеството в Сату Маре.

Според информацията земята, където ще бъде изграден молът, е била купена по-рано тази година срещу 21 милиона евро. Бъдещият търговски център ще бъде разположен на обща площ от 42 200 квадратни метра.

Заедно с това NEPI планира да разшири с 9600 квадратни метра единственият в момента мол в града Sibiu Shopping City, който купи през 2016 година от предишния му собственик Argo.

NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хил. кв. м разгърната площ и ще отвори през 2020 г.

У нас освен покупката на "Парадайз" и "Сердика център" от ръководството на фонда обявиха, че ще изгради нов търговси център в Пловдив. Той трябва да бъде разположен на площ от 150 000 квадратни метра, като се очаква да бъде готов до края на 2020 година. Инвестицията в него ще бъде в размер на 150 милиона евро.

Досега портфолиото от активи на фонда в Румъния, Полша и региона възлиза на 5,2 милиарда евро, а нетната печалба за първите шест месеца на 2018 година са в размер на 149 милиона евро.

NEPI Rockcastle купува нови молове за €190 милиона

Собственикът на "Парадайз" и "Сердика център" купува нови два мола за €190 милиона

Двата търговски обекта се намират в Литва и Полша