Южноафриканският фонд NEPI, който през миналата година направи най-големите имотни сделки у нас с покупката на моловете "Парадайз" и "Сердика център" в София, продължава да изкупува активи в Централна и Източна Европа.

Чрез дъщерното си дружество NEPI Rockcastle дружеството влезе на балтийския пазар със сделка за придобиването на търговски център в Литва. В петък от компанията обявиха, че са купили 100% от акциите в мол Ozas Shopping and Entertainment Centre във Вилнюс за 124,6 милиона евро, пише сайтът Business Day.

Как българските молове станаха южноафрикански?

Как българските молове станаха южноафрикански?

Поредната покупка на фонд от далечната страна е "Парадайз Център"

По думите на главният изпълнителен директор на досегашния собственик Ozantis Спиро Нусис нетните приходи на търговския център възлизат на 8,8 милиона евро, като към момента той привлича едни от най-платежоспособните клиенти в литовската столица.

Той допълва, че Ozas не е водещият мол във Вилнюс, но привлича по-платежоспособни потребители от конкурентите си.

Наскоро NEPI придоби още един търговски център в региона. Става въпрос за Olsztyn в Полша, като продажбата му беше за сума от 64,9 милиона евро.

NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хил. кв. м разгърната площ и ще отвори през 2020 г.

Към момента фондът държи редица обекти в Централна и Източна Европа, като продължава да разширява присъствието си в страните от тази част на Стария континент.

У нас освен, че притежава два от най-големите молове в столицата, компанията планира да изгради нов такъв в Пловдив. Той ще бъде с площ над 150 000 кв. м. и ще отвори вради в края на 2020 година. Обектът ще се намира до Сточна гара в града.