Най-богатият чех - Петр Келнер, който през тази година стана собственик на българския телеком Telenor и предложи оферта за придобиването на медийната "Нова Броудкастинг Груп", обмисля следващата му инвестиция да бъде далеч от Източна Европа.

По-точно той планира да купи дял в британския футболен отбор Челси от руския милиардер Роман Абрамович, съобщава чешкото издание Lidove Noviny, цитирано от Bloomberg.

Собствениците на "Виваком" и "Теленор" наддават за втория най-голям телеком в Албания

Собствениците на "Виваком" и "Теленор" наддават за втория най-голям телеком в Албания

Интерес към придобиването му е проявила и сръбската Telekom Srbija

Преди време стана ясно, че Амрамович се готви да продаде част или целия пакет от акции в Челси, след като британското правителство не обнови визата му през тази година. Това даде резултат в последвала дипломатическа криза между Лондон и Москва, след случая "Скрипал".

"Не мога да се ангажирам с коментар по тази тема", е заявил директорът на футболния клуб Марина Грановская по случай твърденията за интереса на Келнер.

Петр Келнер не успя да купи United Group

Новият собственик на Telenor в България не успя да купи United Group

Телекомът бе продаден на британски фонд в една от най-големите сделки на Балканите

Говорителят на PPF Group, която е собственост на чешкия бизнесмен, от своя страна заявява, че няма да коментира "подобни спекулации".

През 2003 година Роман Абрамович купи Челси, който беше на ръба на фалита, за 140 милиона паунда или 223 милиона долара по това време. Към днешна дата той е отказвал предложения на нови купувачи в размер на 2,3 милиарда долара, което би било рекордна цена за спортен клуб.

Петр Келнер обжалва отказа за "Нова"

Петр Келнер обжалва отказа за "Нова"

Сделката не получи разрешение от КЗК