Един от лидерите в производството на сладки изделия у нас - "Престиж-96" АД, ще инвестира близо 6,5 милиона лева в разширяване на дейността си. Това става ясно от съобщение на Министерство на икономиката (МИ) за връчване на сертификат за инвеститор клас "А" на дружеството.

Според съобщението вложението ще бъде използвано за закупуването на нова производствена база в село Леденик и внедряването на нови производствени мощности и оборудване. Освен това то ще допринесе за отварянето на 150 нови работни места.

"Престиж-69" е пазарен лидер в категориите бисквити, вафли и мини кейкове, като продажбите ѝ са с дял от 23%. Компанията е създадена през 1996 година, като сред най-известните ѝ марки са вафлите "Хипер" и "Троя", както и бисквитите "Траяна", "Роден край" и "Мираж".

"Престиж-96" купи производител на вафли за 4,2 милиона лева

4-ят по големна производител на захарни изделия у нас купи конкурент за 4,2 млн. лева

Компанията вече е едноличен собственик на дружеството "Кредо Фууд"

Освен у нас продуктите на българската компания се продават на 30 пазара по света.

През 2012 година "Престиж-96" промени собствеността си и днес контролният пакет от акции се притежава от водещите международни инвестиционни фондове TRG Management LP и Stage Capital.

Преди две години и половина дружеството разшири капацитета си с придобиването на великотърновската фирма "Кредо Фууд". Сделката беше за 4,2 милиона лева. От 2010 година обаче "Престиж-96" е собственик на част от активите на "Кредо", включващи и завод в село Ледник.

Deutsche Bank и Goldman Sachs придобиха собственика на "Престиж 96" и The Mall

Гигантите Deutsche Bank и Goldman Sachs купиха български завод и търговски център

След сделка за 288 милиона евро