Инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията "Ропласт груп" АД в Индустриална зона Костинброд откри днес заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, съобщиха от икономическото ведомство. Проектът включва нова административна сграда и разширение на производствената база на компанията.

"Успехите на всяка компания, са успехи и за българската икономика и затова новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор", каза Ирина Щонова. Тя допълни, че най-успешният вариант за излизане от кризите е увеличаването на производителността на българската промишленост.

Изпълнителният директор на "Ропласт груп" АД Светлин Николчев обясни, че компанията вече оперира на пет континента, а в момента се проучват възможностите за стъпване на фирмата и към Антарктика.

По думите му, заради значителната автоматизация на процесите, днес се произвежда много по-голям обем продукция за по-кратко технологично време. С последното разширение се осигуряват 30 нови работни места, като те вече надхвърлят 500 за цялата компания.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов посочи, че общината работи активно за изграждане на пътна връзка, която ще осигури по-добра свързаност между Индустриалната зона и град Костинброд. Кметът каза още, че се подготвя проект за обособяване на индустриалните терени в града, като обща индустриална зона, която ще кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Инвестициите на "Ропласт груп" АД до момента надхвърлят 110 млн. лева, а компанията има 53 собствени изложбени центъра, 49 склада и 144 франчайз партньора в България, Северна Македония, Сърбия и Гърция. Една от стратегическите им цели е постигане на 50% дял на износа, като предстои създаване на търговска мрежа и в Хърватска.

Цeлият пpoизвoдcтвeн ĸoмплeĸc e разположен на 86 xил. ĸв. м, xaлeтaтa и aдминиcтpaтивнaтa cгpaдa ca нaд 40 xил. ĸв. м плoщ. Πpeз 2012 г. в Kocтинбpoд e пpeнeceн cтapият зaвoд нa "Poлплacт", пpeз 2014 г. e изгpaдeн цexът зa дъpвeни пpoзopци и вpaти.

Haд 90 млн. лв. e oбopoтът на фирмата зa минaлaтa гoдинa, а зa 2023 г. мoжe дa нaдxвъpли 100 млн. лв. Haй-гoлямaтa инвecтиция ca мaшинитe, а блaгoдapeниe нa aвтoмaтизaциятa нeпpeĸъcнaтo ce пoвишaвa eфeĸтивнocттa нa paбoтaтa.

"Ролпласт Груп" АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се e превърналa в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа.

Ролпласт разширява производствения си комплекс с инвестиция 18 милиона лева

Най-големият производител на PVC дограма в България се разширява с 18 милиона лева

Компанията започва изграждането на нов производствен цех