Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската MAXIMA GRUPE, обяви, че е реализирала успешно емисия от 5-годишни облигации на обща стойносто от 300 милиона евро. В нея са се включили повече от 60 инвеститори от 14 държави, става ясно от официалното съобщение на групата.

"Търсенето на ценни книжа надхвърли предлагането, като една трета от инвеститорите бяха от Балтийския и Скандинавския регион, a останалите от други европейски страни", посочват от групата.

Годишният фиксиран купон на облигациите ще бъде 3,25%, като облигациите на компанията са на ниво 3,5%. От информацията става ясно още, че след продажбата се планира включването на облигациите на борсите Euronext Dublin и Nasdaq Vilnius.

Далиус Мисиунас, който е главен изпълнителен директор на MAXIMA GRUPE, коментира по случая, че с тази стъпка дружеството е достигнало своята зрялост и е успяла да спечели доверието на международните инвеститори, както и да дебютира на световния капиталов пазар.

От 2005 година до днес в България компанията е отворила 71 супермаркета, а вложенията й у нас за този период възлизат на над 160 милиона лева. За компанията работят повече от 1500 служители в различните й обекти в страната.

През последните две години веригата е открила над 20 магазина на българския пазар, а оборотът й отчита ръст от близо 50 на сто за този период.

Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а

Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а

Веригата вложи над 2,5 милиона лева в два обекта във Велико Търново и Несебър