Веригата за търговия с бързооборотни стоки Т MARKET отвори два нови магазина в страната, като единият от тях е първият за компанията по Черноморието. Обектите се намират във Велико Търново и Несебър, като инвестицията в двата обекта е на стойност над 2,5 милиона лева, потвърдиха от собственика "Максима България" пред Money.bg.

Новите обекти на веригата са с площ от по 700 квадратни метра, като наетите в тях служители са 50 души. С тях общо магазините на Т MARKET у нас стават 71, като веригата присъства в 36 български града.

На въпрос дали планират други обекти по Черноморието след отварянето на този в Несебър, от компанията отговориха:

"От началото на пролетта започнахме нашата експанзия в Югоизточна България с откриването на магазини в Карнобат и Ямбол. Регионът е перспективен заради динамичното развитие на бизнес средата там и се надяваме да открием още нови и подходящи терени, на които да развиваме дейност.".

Веригата Т-MARKET отвори два нови магазина в България

Веригата Т-MARKET отвори два нови магазина в България

Обектите на компанията у нас вече са 68

Досега през 2018 година веригата разшири мрежата си в страната с 6 магазина - два в София и по един в Карнобат, Ямбол, Несебър и Велико Търново. До края на декември компанията планира отварянето на още два обекта.

"Продължаваме поетапно да разширяваме мрежата ни от обекти, като до края на годината планираме да открием поне още два нови магазина", коментират от "Максима България".

Веригата Т MARKET навлезе на българския пазар през 2005 година. Оттогава досега компанията е вложила над 160 милиона лева, като за 2017 година инвестициите в нови обекти и в реконструкцията на част от първите работещи супермаркети е над 11 милиона лева.

В момента за нея работят над 1500 служителите й. Веригата супермаркети е част от литовската компания MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.

T MARKET вложи 3 милиона лева за първи магазин в Костинброд

T MARKET вложи 3 милиона лева за първи магазин в Костинброд

Откриват се 25 нови работни места