Литовската верига за търговия с хранителни стоки T MARKET, собственост на дружеството Maxima Grupe, добави два нови магазина към обектите си в България. В края на март работа започнаха такива в Карнобат и Ямбол, като така компанията вече има 68 магазина в 34 града в страната.

Новите супермаркети са разположени на площ от по 750 квадратни метра, а наетите в тях са общо 48 души, става ясно от официално съобщение на фирмата. В тях ще се продават над 7000 различни продукта.

"Югоизточният район е сред най-динамично развиващите се в страната. Затова активно разширяваме присъствието си там", коментира генералният директор на "Максима България" Едвинас Волкас по време на откриването на магазините.

В края на минлата година веригата отвори свой обект в Костинброд, като инвестициите в него бяха в размер на над 3 милиона лева.

12 магазина на бившата Penny Market станаха T-Market. Ето къде

12 магазина на бившата Penny Market станаха T-Market. Ето къде

Чрез сделката веригата става третата по големина в България

Година по-рано - през пролетта на 2016 година, T MARKET направи голяма сделка за придобиването на 12 обекта на излязлата от пазара у нас верига Penny Market.

T MARKET навлиза на българския пазар преди 13 години, като към днешна дата за нея работят над 1400 души. Освен у нас веригата развива дейност още в Литва, Латвия, Естония и Полша.