Една от марките вериги магазини за бързооборотни стоки в България – „Т-Маркет”, от края на май значително порасна. В свое решение Комисията за защита на конкуренцията позволи на дружеството да придобие 12 магазина на напусналата вече България верига „Пени маркет”.

Запитването в комисията беше внесено в края на април. Чрез сделката „Т-Маркет” увеличава магазините си в България до 62. Така тя измества „Кауфланд” по брой магазини и става третата по големина в България. Първи и втори са съответно „Билла” и „Лидл” със съответно 102 и 79 обекта.

Новите локации на „Т-Маркет” са в 12 различни населени места. Това са Берковица, Бяла Слатина, Павликени, Попово, Ловеч, Козлодуй, Омуртаг, Разлог, Гоце Делчев, Раднево, Радомир и София.

T-Market купува част от магазините на Penny Market

Тази верига купува магазините на Penny. И става по-голяма от Kaufland в България

После дума има регулаторът

9 от тях са под наем, а останалите 3 са придобити.

Веригата „Т-Маркет” е собственост на „Максима България”, която от своя страна е част от международната група Maxima Grupe. Компанията e peaлизиpaлa 72.4 милиoнa eвpo пpиxoди пpeз 2015 гoдинa, cтaвa яcнo oт oфициaлния caйт нa ĸoмпaниятa-мaйĸa.

Oт тaм ce виждa и чe ĸoмпaниятa e инвecтиpaлa oт нaчaлoтo нa гoдинaтa 2.3 милиoнa eвpo в cъздaвaнeтo нa нoви и oбнoвявaнeтo нa cтapи oбeĸти.