Първи магазин от веригата T MARKET отвори врати днес в Костинброд. Супермаркетът е построен изцяло на зелено в рамките на 6 месеца, а инвестициите в него възлизат на над 3 милиона лева.

Общата му площ е 1000 квадратни метра, като търговската зала заема 700 от тях.

Персонал от 25 души ще се грижи за обслужването на клиентите. Традиционно предпочитани български продукти, винаги прясно българско месо, а също и вносни качествени стоки могат да бъдат намерени на рафтовете в новия магазин сред повече от 7000 артикула.

"Община Костинброд се развива като агломерация. Населението на града е вече над 20 хиляди души, а на цялата община - над 30 хиляди. Откриването на търговски обекти като T MARKET е показателно за превръщането на нашия район в притегателен център за инвестиции", посочи кметът Трайко Младенов.

Той благодари и за новата детска площадка, която от "Максима България" са построили и дарили на най-малките жители на Костинброд.

"Максима България" е част от холдинга MAXIMA GRUPE, който оперира вериги за търговия с бързооборотни стоки в Литва, Латвия, Естония, България и Полша. Първият T MARKET у нас отваря врати през 2005 година. С откриването на магазина в Костинброд броят на супермаркетите на компанията вече са 64, разположени в 31 града в цялата страна. Над 1400 са служителите, които работят за веригата.