Японската SoftBank води с голям дял в инвестицията от 502 милиона долара, която сума британсият стартъп Improbable привлече.

С това базираната с Лондон стартираща компания за виртуална реалност отчита една от най-големите сделки с рисков капитал на Острова.

SoftBank поема "неконтролиращ дял", което означава, че Improbable е на стойност най-малко 1.04 милиарда долара. Сделката ще се класира като петата по големина инвестиция в рисков капитал на Острова през последното десетилетие, сочат данни от Bloomberg.

Фирмата за рисков капитал от Силициевата долина Andreessen Horowitz, базираната в Хонufkh Horizon Ventures и държавната инвестиционна компания Temasek Holdings в Сингапур са участвали в рамките на инвестиционен кръг, провел се през март 2015 година, когато стартъпът набра 22 милиона долара.

Компанията започва дейността си преди пет години и създава технологии за виртуална реалност при игри и масивни симулации на реалния свят.

"Невероятно е изграждането на пробивни технологии, които се превръщат в жизненоважни и ценни платформи за глобалната игрална индустрия", коментираха от ръководството на SoftBank.

Експертите от компанията изразиха увереност, че технологията на Improbable може да се използва за изследване на болести, подобряване на живота в градовете, разбирането на икономиките и решаването на други сложни проблеми.

Саудитска Арабия и SoftBank обединяват сили в технологичен фонд за $100 милиарда

Саудитска Арабия и SoftBank обединяват сили в технологичен фонд за $100 милиарда

Очаква се още няколко инвеститори да се включат