Tek Experts отваря първия си център за обслужване на клиенти в Лагос, Нигерия. Технологичната компания, доставчик на услуги в сферата на бизнеса и IT поддръжката, вече е наела 300 души в новия си офис, като планира разширяване с още няколкостотин служители в следващите месеци.

С представянето на новия център локациите, в които Tek Experts оперира стават осем - България, две в Коста Рика, САЩ, Малта, Китай, Виетнам и Нигерия.

Откриването на офис в Лагос ще промени IT средата в Нигерия, убедени са от компанията. Tek Experts работят активно с Microsoft.

"Имаме удоволствието да си сътрудничим с Microsoft в развиването на младите хора с потенциал, които ще подобрят ИТ средата в Нигерия. Убедени сме, че инвестицията в създаването на опитни кадри ще доведе до повишаване на уменията и експертните знания на нигерийците като цяло. Това ще ни даде възможност да предоставим висококачествено обслужване на нашите клиенти, така както направихме в другите ни офиси по света", каза Янив Натан, основател на Tek Experts.

Компанията стартира бизнеса си с отварянето на първия си офис в София и се разраства бързо. Очакванията на компанията са броят на служителите в целия свят да достигне 5 000 души в края на 2018 г. В клиентския център на компанията в България работят над 500 служители, като броят им нараства постоянно. В момента, обявените свободните позиции в столицата са 400.

През 2016 година компанията в България има приходи от 11 милиона лева и печалба от 233 000 лева.

За да отговори на бързия бизнес растеж, Tek Experts разширява своето офис пространство с над 2 000 кв.м. в сградата, в която в момента оперира. Новите офис площи ще бъда официално представени в началото на юли 2018 г.