Германският автомобилен производител Volkswagen засега не търси алтернатива за изграждането на планирания завод в Източна Европа, след като плановете за изграждането на такъв в Турция бяха замразени. Това съобщава Deutsce Welle.

"В момента не подготвяме никакви алтернативни планове", е потвърдил представителя на управителния съвет на компанията Андреас Тостман, цитиран от агенция ДПА. Той пояснява, че работата в момента е замразена, но промени в решението няма. "Намираме се във фаза на внимателно наблюдение", допълва Тостман.

България е обратно в играта за Volkswagen: предлагаме два пъти по-голяма финансова помощ за гиганта

България е обратно в играта за Volkswagen: предлагаме два пъти по-голяма финансова помощ за гиганта

Проектът за изграждане на новия завод на компанията в Маниса, Турция, е замразен заради войната в Сирия

Засега не е ясно кога от производителят ще потвърдят дали окончателно остават в южната ни съседка или ще се обърнат към другите държави в региона за изграждането на техния завод.

Вероятно до средата на следващия месец от концерна трябва да посочат какво за решили. Причината е, че според първоначалните планове до тогава площадката за новата база трябваше да е окончателно избрана и съоръжението да влезе в експлоатация през 2022 година.

След като Турция предприе военни действия в Сирия, Volkswagen спря процедурата. В тесния кръг кандидати за изграждане на завода беше и България, която междувременно отново се намеси в играта, внасяйки подобрена оферта, отбелязва Deutsce Welle.

И Хърватия се нареди за завода на Volkswagen

И Хърватия се нареди за завода на Volkswagen

В Румъния бесни заради подкрепа на ЕНП за България