В едно все по-дигитализирано общество бизнесът е длъжен непрекъснато да обновява своите платформи. Различните корпорации, компании и организации трябва да могат да отговарят на променящите се нужди на заинтересованите страни в едни бизнес среди, в които очакванията за сигурност, доверие и гъвкавост нарастват всеки ден. Технологията Blockchain може да спомогне за улесняването на това и да предотврати проблеми, свързани със сигурността. Да, тя все още узрява като технология на днешния пазар и поради тази причина практическите й приложения все още са трудни за определяне.

Все повече финансови експерти изследват широките предимства на интегрирането на блокчейн в бизнес платформите, както и причините, поради които мениджърите трябва да започнат да мислят за това какво биха могли да направят блокчейн технологиите за техните фирми.

Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута - част от бъдещето на банковия и финансов свят

Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута - част от бъдещето на банковия и финансов свят

Посоката, в която върви финансовият сектор е защита на потребителя, заявиха експерти на второто издание на Tech of Tomorrow

Предприятията по целия свят предефинират своите индустрии, използвайки блокчейн технологии, за да трансформират своите екосистеми и да направят транзакциите по-лесни, бързи и по-безопасни.

Секторът на финансовите услуги, и по-специално финтех частта от него, бързо се възползва от възможностите, предоставени от факта, че блокчейнът дава възможност да се обработват плащанията почти моментално и по начин, който защитава целостта на данните. Всичко това отваря вратата за извършване на всякакви плащания толкова просто, колкото натискането на бутона, с който се обаждаме на някого.

Базираните на блокчейн системи за разплащания дават заявка за автоматизация на бизнес процесите, което ще направи революция в начина, по който предприятията навсякъде по света извършват своите бизнес операции. Реално всичко - от управление на веригата за доставки, фактуриране, обработка на транзакции и управление на запасите - до изпълнението на оперативни и одиторски задачи. Цифровизация в най-чист вид.

 Китай налага правила за блокчейн

Китай налага правила за блокчейн

за да даде възможност за „правилно развитие“

Блокчейнът по същество е цифрова книга на транзакциите, която улеснява безопасното предаване, съхраняване и управление на данни за всеки процес или транзакция между много и различни страни. Мощните функции като неизменност, криптиране и прозрачност правят технологията идеална за различни бизнес процеси, богати на данни.

Именно затова днес компаниите в цял свят проучват блокчейн решенията. Според повечето технологични и финансови експерти, технологията е напълно прозрачен начин за провеждане на равопоставени транзакции, проследяване на активи и изграждане на доверие. А това трябва да доведе до подобряване на бизнеса от следващо поколение. Или поне такива са надеждите на мнозина.