В края на август месец на българския пазар навлезе най-голямата платформа за споделени електрически тротинетки. Три месеца след като услугите ѝ станаха достъпни у нас Lime отчита резултат от 100 000 пътувания.

Заедно това след като няколко месеца преди дебюта си в България от компанията търсиха да наемат ръководител на операциите си в страната, такъв вече има. В официално съобщение от Lime посочват, че оперативен мениджър у нас става Петко Анчев.

"Той ще отговаря за управлението на местния екип и ще подпомага Lime в постигането на следващите високи цели", се казва в него.

Анчев е бил част от екипа на Столична община, като е работил още в Президентството, както и в Министерство на икономиката. Също така той е работил в различни европейски държави като Великобритания, Холандия и Франция.

От компанията посочват, че за първите три месеца от старта на дейността им на българския пазар, освен, че пътуванията са над 100 000 броя, средното изминато разстояние при едно пътуване е 1,28 километра, а средното време за наем на тротинетка е 9 минути.

Lime стъпва в София

Най-голямата компания за споделени електрически тротинетки в света стъпи и в София

В столицата има 150 скутера, а първоначалната цена за тях е 1,50 лева и по 30 стотинки на минута

От август насам услугите на Lime са достъпни в столицата. В началото бяха пуснати общо 150 тротинетки. В региона Lime е достъпна в Прага, Будапеща, Букурещ, Атина, Солун и други.

Компанията е най-голямата за споделяне на електрически скутери в света, като нейните услуги са достъпни в повече от 40 града в 18 европейски държави. Извън Стария континент Lime оперира в над 100 града на пет континента.