Мария Лазарова е новият кънтри мениджър на Монделийз в България. Преди това, в ролята си на мениждър планиране на категория "Бисквити", Мария успешно управлява планирането и позиционирането на категорията и продуктите в пазарите от Югоизточна Европа.

С богатия си опит в областта на продажбите и планирането и с история повече от 17 години в Монделийз Интернешънъл, Мария е доказала своята решителност и стремеж към успех, преминавайки през различни етапи на бизнеса, сред които: различни търговски позиции в компанията, секторен мениджър за страната, търговски мениджър за Сърбия и Босна и Херцеговина и наскоро мениджър "Планиране на категориите и активациите" за Югоизточна Европа.

"Радвам се, че се завръщам към по-активна работа с българския екип, фокусирана изцяло върху българския пазар. С опита, който имам досега, ще продължа да работя за осъществяването на амбицията ни да постигнем устойчив и печеливш растеж, позиционирайки добре марките на Монделийз на пазара, като същевременно продължа да развивам нашите служители.", споделя новият кънтри мениджър на Монделийз в България. Мария Лазарова ще продължи да развива стратегията на компанията "Snacking Made Right" и да ръководи бизнеса в България, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.

Лилия Борисова, досегашен кънтри мениджър, поема ново кариерно предизвикателство и нови отговорности в системата на Монделийз с фокус в пазари в Югоизточна Европа.

Българското дружество е част от бизнеса на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа, заедно с Румъния, Гърция, Кипър и пазарите от Източна Адриатика, ръководен от Ивайло Найденов, вице президент и генерален мениджър за бизнес хъба.