Комисията за финансов надзор одобри Петър Андронов за член на Надзорния съвет на ДЗИ - Общо застраховане и на ДЗИ - Животозастраховане. Той ще изпълнява ролята на председател на надзорните съвети на двете дружества по силата на новата си роля като член на Управителния съвет на КВС Груп и главен изпълнителен директор на бизнес ресор "Международни пазари".

В тази връзка малко по-рано той зае позициите на председател на съветите на директорите на K&H Банк и K&H Застраховане в Унгария - компаниите, с които КВС Груп присъства на пазара в страната.

Петър Андронов се оттегля като ръководител на ОББ, за да поеме по-висок пост в KBC Group
Обновена

Петър Андронов се оттегля като ръководител на ОББ, за да поеме по-висок пост в KBC Group

Той трябва да бъде наследен от настоящия директор на KBC в Ирландия Петер Роебен

Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков сектор и БНБ. В периода 2002 - 2007 г. той е главен директор на управление "Банков надзор" в Българската народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд.

Петър Андронов e председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Обединена българска банка след придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007-а година, когато е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК. През март 2008-а година става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.