Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира да дебютира на фондовия пазар у нас. Целта на компанията е да набере финансиране, за да навлезе на пазара с електрически автомобили, съобщава Bloomberg.

Компанията, която цели да се конкурира с международни лидери, като Porsche, Aston Martin и Maserati смята, че може да набере около 20 милиона лева при първичното си публично предлагане на акции (IPO) на Българската фондова борса (БФБ).

Базираната в София фирма "Елана Трейдинг" ще бъде брокер на IPO-то, става ясно още от информацията.

Българската суперкола на едно от най-големите автомобилни изложения в света

Българската суперкола на едно от най-големите автомобилни изложения в света

Sin R1 550 на русенеца Росен Даскалов се появи на Автосалон Женева 2017

"Нашата цел е да продаваме мултифункционални малки градски коли, които ще бъдат използвани за транспорт, от таксиметрови компании и за доставки", коментира собственикът на Sin Cars Росен Даскалов в интервю пред медията.

"Европейскте градове имат нужда от такъв тип транспорт. Централните части на населените места скоро ще бъдат затворени за дизеловите автомобили", допълва той.

В Русе представиха първата серийна BG супер кола (видео)

В Русе представиха първата серийна BG супер кола (видео)

SIN Cars е жестока

Даскалов обяснява, че плановете му включват продажбата на дял от 40% от акциите на компанията, като целта е с набраните средства да бъде финасирана нова производствена линия за малки напълно електрически автомобили. Към момента дружеството има база в Русе.

Продажбите на компанията се изчисляват на около 2,3 милиона долара годишно, като тя прави около 50 състезателни коли за 12 месеца за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.