Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) има нов HR мениджър в България. Рaйна Крапчанска заменя Станка Стоянова на позицията, съобщиха от компанията.

"Райна Крапчанска ще се грижи за прилагането и развитието на глобалната HR политика на BHTC в България. Тя ще отговаря и за обучителните програми на компанията у нас, както и за разширяването на развойния център в България като предпочитано място за професионално развитие на висококвалифицирани инженерни специалисти и експерти", посочват от дружеството.

Крапчанска завършва Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство и е със степен Master of Business Administration от Американския университет в България. Тя има дългогодишен опит в управлението на човешките ресурси и в сферата на автомобилната индустрия.

Основаната през 1999 г. в Германия компания е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото.

В световен мащаб BHTC дава работа на над 2200 служители в държави като Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Сред основните клиенти на групата са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.

В България дружеството откри завод и развоен център за производство на панели за управление на климатични инсталации за автомобилната индустрия през 2015 г.

През лятото на миналата година компания приключи инвестицията от 31,6 милиона лева за разширяване на завода. Разширението е с обща площ от 7500 квадратни метра, като 2200 квадратни метра от тях са складове, офиси, технически зони и лаборатории. С него от компанията планират да удвоят производствения си капацитет, като то допринася за отварянето на 250 работни места.

BHTC приключи инвестицията си за 31,6 милиона лева у нас. Наема 400 души до 2022-а

Доставчик на VW и BMW приключи 31 милиона лева инвестиция у нас. Наема още 400 души

Компанията удвоява производствения си капацитет с разширението на базата си