Прието е, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс притежава по-голямата част от земеделската земя в Америка. Това обаче не е така. Милиардерът има над 1 милиона декара земеделска земя в цялата страна. Друг милиардер притежава обаче 8,9 милиона декара, което го прави най-големият собственик на земя в САЩ, след наскоро сключени сделки за покупка.

Това е Джон Малоун - бивш главен изпълнителен директор на Tele-Communications, която AT&T закупи за над от 50 милиарда долара през 1999 г. Той притежава различни бизнеси в ранчо и недвижими имоти, предимно в Мейн, Ню Мексико, Колорадо и Уайоминг, пише Yahoo Finance.

Богатството на медийния магнат Малоун възли 9,6 милиарда долара. Освен това притежава три хотела в Дъблин и още един в ирландския град Лимерик.

Настоящият председател на Liberty Media е решил да вложи своето богатство в земя, след като прекара едно лято, работейки в семейна ферма в Пенсилвания.

Ранчото Бел в Ню Мексико е сред първите му значителни придобивания. Забележителен актив са и няколко ферми във Флорида.

Сега той държи титлата на най-големия земевладелец в САЩ, изпреварвайки медийният магнат Тед Търнър, както и Бил Гейтс.

Малоун отбелязва, че възнамерява да закупи повече земя. Пред CNBC той заявява, че имотите са надежден източник на доходи и солидна защита срещу инфлацията.