Екипът на предизборната кампания на кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп разкритикува главния изпълнителен директор на Facebook.

Катрина Пиърсън, говорителка на бизнесмена, заяви, че не може да приеме сериозно шефа на социалната мрежа, след като милиардерът направи тънък намек относно идеите на Тръмп за ограничаване на имигрантите в САЩ.

„Самодоволството не е особено проактивно: Можем да говорим за данъци, можем да говорим за работни места и дори за имиграция, но това в действителност не слага храна на масата и не спасява животи”, посочи Пиърсън пред CNBC.

„Мисля, че ще взема Марк Зъкърбърг сериозно, когато се откаже от цялата си частна охрана, премести се от луксозния си квартал и дойде да живее в скромен квартал близо до граничен град. Сигурна съм, че тогава отношението му ще се промени”, добави тя.

По време на конференцията на най-голямата социална мрежа в света F8 във вторник Зъкърбърг се изказа срещу тези, които се стремят да изграждат стени – физически и дигитални.

Търговец от Дубай спря продажбата на стоки от компаниите на Доналд Тръмп

Тръмп си вкара автогол. Арабски компании отказват да продават продуктите му

Действието е в отговор на изказване на бизнесмена против мюсюлманите

„Докато пътувам по света започвам да виждам хора и нации, които се обръщат навътре, срещу идеята за свързан свят и глобална общност. Чувам страхливи гласове, призоваващи за изграждане на стени и дистанциране от хора, които те класифицират като различни. За блокиране на свободното изразяване, забавяне на имиграцията, намаляване на търговията и в някои случаи дори отрязване на достъпа до интернет”, сподели тогава съоснователят на Facebook.

Катрина Пиърсън отвърна, че Силициевата долина трябва да се придържа към това, което прави, за да дава на Америка конкурентно предимство.

„Директорите в Силициевата долина трябва да се фокусират върху иновациите, работните места и бизнеса си и да оставят политиците да правят политиките си. Чудесно е, че можем да имаме иновации в тази страна, но трябва да си способен да направиш това, без да излагаш на риск живота на американците”, обясни говорителката на Доналд Тръмп.

Пиърсън допълни, че плановете на кандидат-президента за увеличаване на контрола над имиграцията биха направили повече за държавата, отколкото „абстрактните идеали” на Зъкърбърг.

Шефовете на Google и Apple мислят как да спрат Тръмп по пътя към Белия дом

Шефовете на Google и Apple мислят как да спрат Тръмп по пътя към Белия дом

През уикенда се е състояла тайна среща между технологични лидери и републиканци