Следващите редове са за сбъднатата мечта на едни малки производители на занаятчийска бира в Скандинавия. Датската занаятчийска пивоварна Mikkeller обяви, че ще пусне на пазара нова крафт бира, вдъхновена от Game of Thrones. Поводът е т. нар. "Желязна годишнина" - 10 години от началото на един от най-култовите и доходоносни сериали в историята на телевизията.

Любопитното в случая е, че бутиковата пивоварна от Дания е успяла да сключи договор с гиганта Warner Bros като да ползва търговската марка на филма

Първата от Game Of Thrones бирите ще е от типа IPA (India Pale Ale) и ще се казва "Iron Anniversary". Тя е описавана като "мътна и изразителна, без да е прекалено екстремна на вкус" и ще бъде последвана от две допълнителни бири през 2021 г. , плюс още няколко през следващите години. Договорът с Warner Bros е страхотен бум за малката пивоварна Mikkeller и според експертни проучвания ще й донесе солидни приходи.

Колко струва един епизод от хитовата поредица "Game of Thrones"?

Колко струва един епизод от хитовата поредица "Game of Thrones"?

Осмият сезон е най-скъпият и с най-дългите епизоди

Съвсем скоро първата от поредицата бири ще бъде достъпна в лимитирани количества в Дания, Швеция, Великобритания и САЩ

Съвсем очаквано, собствениците на пивоварната са повече от развълнувани. Все още обаче не искат да говорят за очакваните приходи, нито как са успели да сключат мащабния договор. Според изпълнителния директор на компанията, собственик на занаятчийски бири, Нев Ридли, да се ​​каже, че "сделката е вълнуващо изстрелване, би било малко."

"Ние обичаме нашите крафт бири и в момента сме меко казано развълнувани от факта, че стартираме може би най-голямото сътрудничество в индустрията до момента", допълва той.

Човекът зад успеха на Game of Thrones се оттегли от бизнеса

Човекът зад успеха на Game of Thrones се оттегли от бизнеса

Един от най-влиятелните хора в телевизията излиза от нея

Ръководителят на бирения "Game Of Thrones проект", Перниле Панг, от своя страна коментира следното:

"Без съмнение това е най-голямото сътрудничество, което сме осъществявали до момента и ние сме изключително горди, че имаме тази възможност."

Все още е рано да се каже кога и българските фенове на крафт бирата и на богатата вселена на Game of Thrones ще могат да се сдобият с новото пиво. Дано да е скоро.

Мъжът, който стана милиардер от крафт бира

Мъжът, който стана милиардер от крафт бира

Историята на третата най-голяма пивоварна в САЩ