Съвсем нормално е, когато пътувате в чужбина, различната култура, обичаи и религия да оказват своето влияние върху ваканцията ви. Трябва обаче да внимавате, защото някои държави имат доста странни закони. А нарушаването им може да ви донесе глоба и дори да подлежите на обвинение за неспазване на закона.

Ето част от нещата, за които да внимавате в различни части на света:

Не яжте в близост до църквите в Италия

Счита се за обида, ако ядете дори нещо малко на крак, но сте близо до църква в Италия. В страната има закон, който забранява храненето на определени обществени места и забележителности.

Банският е задължителен във Фиджи

Там нудизмът е забранен. Затова не се позволява на плажовете хората да са без бански. Ако законът се наруши, има сериозни санкции.

Не хранете гълъбите в Сан Франциско

Градът, в който се намира прочутият мост Голдън Гейт, забранява храненето на въпросните птици по улиците, защото се счита, че те пренасят зарази и мърсят. Властите съветват дори, ако има в близост до вас ято гълъби, да ги уведомите.

Не носете Библия на Малдивите

Азиатската страна е популярна с екзотичните си курорти, но не и със странни закони. Такъв обаче е този, който забранява в страната да се внасят библии. Там не се толерира друга религия освен исляма и затова съветват туристите да не носят в багажа си предмети, които разкриват тяхната религиозна принадлежност.

Снимка 396307

Източник: iStock

Снимките около летищата в Казахстан

Нормално е, когато слезете от самолета и видите нещо, което ви заинтригува да искате да го снимате. В Казахстан това действие би ви струвало доста солено.

Личен дихателен апарат във Франция

Трябва да си носите личен дихателен апарат, когато сте зад волана. Ако ви спрат и нямате, тогава ви се налага глоба. Тя важи и за чуждестранни туристи, които наемат автомобил.

Без прегръдки и целувки в Обединените арабски емирства

Законът там не позволява двойките да показват близост на обществени места. Прегръдките и целувките са изцяло забранени, а само женените двойки могат да се държат за ръце.

Без високи токчета в Гърция

Или поне, когато разглеждат исторически забележителности в страната. Властите забраняват носенето на обувки с висок ток, защото има опасност това да причини щети по тях.