Първа инвестиционна банка винаги е била много близка както до спорта, така и до олимпийската идея. Днес банката добави още един уникален елемент в това сътрудничество. Тя вече предлага на своите клиенти нови дебитни и кредитни карти на VISA с логото на Oлимпийските игри, които ще се проведат в Токио това лято. На събитието по случай презентацията присъстваха новият изпълнителен директор на банката Николай Бакалов, генералният мениджър на VISA за България, Гърция и Кипър Севдалина Василева, заместник-председателят на Българския олимпийски комитет Любо Ганев и една от най-титулованите български спортистки - олимпийския шампион по спортна стрелба Мария Гроздева.

Николай Бакалов подчерта, че новите карти дават много възможности на своите притежатели и в промоционалния период им предлагат много бонуси. Новите кредитни карти Visa с дизайн на Олимпийските игри се предлагат без такса годишна поддръжка за първата година и без лихва за първите 4 отчетни периода. При новите кредитни карти Visa payWave, които са безконтактни, има възможност за лимит до 50 000 лева или тяхната равностойност в евро, или щатски долари.

От 3 февруари 2020 година до 31 март 2020 година всеки клиент на ПИБ, който е издал своята нова или кредитна карта Visa Tokyo 2020, ще участва в томбола за следните награди:

  • Специална награда: пакет за двама "Олимпийски игри", организиран от Visa и включващ пътуване до Атина, Гърция и допълнителни активности към него;
  • Седмични награди: Луксозен уикенд за двама в 5-звезден хотел с включени гурме и спа процедури;
  • Дневни награди: спортни аксесоари - раници Adventure Duffel Bag.

Севдалина Василева заяви, че като дългогодишен партньор на Олимпийските игри VISA има уникалната възможност да предложи на банките карти с дизайни, свързани с това уникално спортно събитие. ПИБ е първата и единствена засега банка у нас, която предлага свои карти с логото на Олимпийските игри в Токио, което може да придаде на тези пластики и колекционерска стойност.

Николай Бакалов обясни, че като лидер в картовите разплащания у нас, ПИБ е била най-логичния български партньор на VISA за издаването на дебитни и кредитни карти с новата олимпийска визия. Според него картовите разплащания в България поддържат стабилен възходящ тренд, като радостното е, че все повече клиенти ползват и дебитните си карти за безналични плащания, а не само за теглене на пари от банкоматите.