Младите хора под 18-годишна възраст, които използват популярното приложение за онлайн банкиране Revolut, трябва да могат да изпращат и получават пари безплатно сред приятели. Това съобщиха от онлайн банката, припомняйки, че до момента само родители или законни настойници, които са създали акаунт на свои непълнолетни роднини, можеха да добавят пари или да ги премахват от цифровия портфейл.

Към момента плащанията между тийнейджъри ще бъдат достъпни само за тези на 16 и повече години

Този ход е част от ребрандиране на услугата Revolut Junior, която сега ще стане известна като Revolut <18.

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

А Букурещ има най-високата концентрация на потребители в целия Европейски съюз

Новата услуга идва и с нов жълт дизайн, а още от следващата седмица младите потребители ще могат и да персонализират собствената си карта за харчене чрез рисуване, текст и емотикони.

Тийнейджъри на 16 или повече години ще могат да създадат акаунт в Revolut, стига да имат одобрението на родител или настойник. Тези на възраст до 15 години ще трябва да помолят техния родител или настойник да създаде акаунт за тях от тяхното приложение в Revolut.

Услугата Revolut

Същевременно, родителите ще могат да получават незабавно известие, когато картата е използвана, да настроят редовно плащане и да поставят различни цели.

"Вслушахме се в отзивите на нашите клиенти, които казаха, че искат нашият продукт за под 18-годишна възраст да може да се персонализира и да изглежда по-достъпен за тях", коментира Тара Масуди - генерален мениджър на Revolut Premium Products.

Основана в Лондон от Николай Сторонски и Влад Яценко през 2015 година, Revolut вече има над 18 милиона клиенти по целия свят. През декември 2018 година финтех компанията получи лиценз за банка Challenger от Европейската централна банка, подпомагана от Банката на Литва. През януари 2022 година Revolut стартира и като официална банка.

 „Учете и печелете“: Revolut стартира крипто курсове

„Учете и печелете“: Revolut стартира крипто курсове

Вече са достъпни чрез приложението на онлайн банката